Groep 8

Wat leuk dat je op de pagina van groep 8 kijkt!

Wij genieten van ons laatste jaar op de basisschool, zijn een hechte groep en werken heel hard om goed voorbereid naar het voortgezet onderwijs te kunnen gaan. We zien erg uit naar dit jaar. We krijgen dan onze adviezen voor het voortgezet onderwijs, doen de Centrale Eindtoets. Allemaal erg spannend. Vooral het laatste stukje van dit schooljaar lijkt ons natuurlijk super cool; schoolkamp, musical en afscheidsavond. Enorm spannend allemaal. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen in onze groep.

We werken op onze school volgens The Leader in Me. Dat betekent dat we allemaal werken aan en met de 7 gewoonten van Stephen Covey. Gewoonte 1; Wees pro-actief, gewoonte 2; begin met het einddoel voor ogen, gewoonte 3; belangrijke zaken eerst, gewoonte 4; denk win-win, gewoonte 5; eerst begrijpen en den begrepen worden, gewoonte 6; creëer synergie en gewoonte 7; houdt de zaag scherp. 

In onze klas hangt ook de boom van de 7 gewoonten en we hebben samen een missie statuut geschreven. Daarin kun je lezen welke groep we willen zijn. Daarna hebben we met elkaar besproken wat we dan moeten doen om samen de groep te kunnen zijn die we voor ogen hebben.

The Leader in Me bij ons op school helpt iedereen om de leider van jezelf te worden of misschien wel te blijven. We leren actie te ondernemen in plaats van af te wachten, denken in oplossingen en zelf daarnaar op zoek te gaan, om voor onszelf duidelijk te hebben welke doelen we graag willen bereiken en hoe we de goede prioriteiten kunnen stellen. Daarbij denken we in de samenwerking met anderen win-win; we zoeken naar het voordeel voor iedereen. We leren om naar elkaar te luisteren en niet alleen te horen wat de ander zegt om vandaaruit goed samen te kunnen werken. En uiteindelijk bij dit alles goed voor onszelf te zorgen en in evenwicht te blijven.

Echt heel gaaf omdat het ons allemaal helpt een echte leider van onszelf te worden!!

Onze leerkracht is meneer Jesper. Een jonge, coole meneer die lekker duidelijk is. Dat is fijn, want dan weten we precies wat er van ons verwacht wordt. Hij is ook heel gezellig. Samen maken we er een fijn schooljaar van!