Groep 5

Welkom op de pagina van groep 5!

Wij hebben een hele leuke klas! Onze juf heet juf Ellis. Zij is er de hele week. In groep 5 krijgen wij voor het eerst les op een chromebook. We rekenen alles uit op papier en de antwoorden vullen we online in. Ook informatie voor projecten mogen me online opzoeken.
In groep 5 leren we leren. Dit betekent dat ik pro-actief handel aan het begin van de les. Alle spullen die ik nodig heb voor een les liggen netjes klaar. We leren zelfstandig te werken en daarbij belangrijke zaken voorop te stellen. We leren kritisch te kijken naar ons eigen werk. Dit doen we door het eigen werk na te kijken en het in te leveren in één van de drie verschillende bakken. Heb ik het goed gemaakt gaat het in de bak met de groene smiley, heb ik nog wat fouten gemaakt, maar heb ik het wel begrepen gaat het in de bak met de gele smiley. Vind ik dit echt nog moeilijk, dan gaat het in de bak met de rode smiley. Zo kan de juf direct zien of ze mij nog extra moet helpen.
Ook is er wel eens een bewegend leren les, we maken dan een taal/rekenen/spelling les buiten of in de gymzaal. 

We werken op onze school volgens The Leader in Me. Dat betekent dat we allemaal werken aan en met de 7 gewoonten van Stephen Covey. Gewoonte 1; Wees pro-actief, gewoonte 2; begin met het einddoel voor ogen, gewoonte 3; belangrijke zaken eerst, gewoonte 4; denk win-win, gewoonte 5; eerst begrijpen en den begrepen worden, gewoonte 6; creëer synergie en gewoonte 7; houdt de zaag scherp. 

In onze klas hangt ook de boom van de 7 gewoonten en we hebben samen een missie statuut geschreven. Daarin kun je lezen welke groep we willen zijn. Daarna hebben we met elkaar besproken wat we dan moeten doen om samen de groep te kunnen zijn die we voor ogen hebben.

The Leader in Me bij ons op school helpt iedereen om de leider van jezelf te worden of misschien wel te blijven. We leren actie te ondernemen in plaats van af te wachten, denken in oplossingen en zelf daarnaar op zoek te gaan, om voor onszelf duidelijk te hebben welke doelen we graag willen bereiken en hoe we de goede prioriteiten kunnen stellen. Daarbij denken we in de samenwerking met anderen win-win; we zoeken naar het voordeel voor iedereen. We leren om naar elkaar te luisteren en niet alleen te horen wat de ander zegt om vandaaruit goed samen te kunnen werken. En uiteindelijk bij dit alles goed voor onszelf te zorgen en in evenwicht te blijven.

Echt heel gaaf omdat het ons allemaal helpt een echte leider van onszelf te worden!!

Kijk maar eens tussen de foto's van onze klas!