Groep 7

Wat leuk dat je op de pagina van groep 7 kijkt!

We hebben een leuke club bij elkaar. Onze juf heet juf Minoesch. Zij is heel cool en aardig. Ze helpt ons met alles wat we nog moeilijk vinden. We werken hard, want in groep 7 moet je best veel doen. We werken met een weektaak. Je kunt dan zelfstandig werken aan opdrachten en je leert ook om goed te plannen, want over 2 jaar gaan we naar het voortgezet onderwijs en dan is het wel handig dat we dat kunnen. Ook krijgen we huiswerk. We leren dan thuis voor toetsen, spreekbeurten, presentaties etc. of wanneer we iets nog moeilijk vinden. We kunnen dan thuis extra oefenen. Kortom, we leren hier super veel en worden elke dag weer een beetje slimmer! 

We werken op onze school volgens The Leader in Me. Dat betekent dat we allemaal werken aan en met de 7 gewoonten van Stephen Covey. Gewoonte 1; Wees pro-actief, gewoonte 2; begin met het einddoel voor ogen, gewoonte 3; belangrijke zaken eerst, gewoonte 4; denk win-win, gewoonte 5; eerst begrijpen en den begrepen worden, gewoonte 6; creëer synergie en gewoonte 7; houdt de zaag scherp. 

In onze klas hangt ook de boom van de 7 gewoonten en we hebben samen een missie statuut geschreven. Daarin kun je lezen welke groep we willen zijn. Daarna hebben we met elkaar besproken wat we dan moeten doen om samen de groep te kunnen zijn die we voor ogen hebben.

The Leader in Me bij ons op school helpt iedereen om de leider van jezelf te worden of misschien wel te blijven. We leren actie te ondernemen in plaats van af te wachten, denken in oplossingen en zelf daarnaar op zoek te gaan, om voor onszelf duidelijk te hebben welke doelen we graag willen bereiken en hoe we de goede prioriteiten kunnen stellen. Daarbij denken we in de samenwerking met anderen win-win; we zoeken naar het voordeel voor iedereen. We leren om naar elkaar te luisteren en niet alleen te horen wat de ander zegt om vandaaruit goed samen te kunnen werken. En uiteindelijk bij dit alles goed voor onszelf te zorgen en in evenwicht te blijven.

Echt heel gaaf omdat het ons allemaal helpt een echte leider van onszelf te worden!!

Foto's volgen z.s.m.!