Groep 1/2 B

Welkom op de pagina van groep 1/2 B!

Samen hebben we veel plezier, leren we samenspelen en maken we ook een heleboel werkjes.

Onze juffen zijn: juf Cindy, zij is er op maandag, dinsdag en juf Wendy op woensdag, donderdag en vrijdag. We hebben hele lieve juffen die ons overal bij helpen en ons veel leren. We spelen ook vaak samen. In onze klas hebben we namelijk hele mooie hoeken: de themahoek, de nieuwe leeshoek,  de kunsthoek en op de gang is het Kleuterplein Win-Win met een geweldige bouwhoek en een uitdagende huishoek. Verder leren we plannen, zelfstandigheid en hoe we goed voor ons zelf kunnen opkomen en samen kunnen werken en natuurlijk nog veeeeel meer! 

We werken op onze school volgens The Leader in Me. Dat betekent dat we allemaal werken aan en met de 7 gewoonten van Stephen Covey. Gewoonte 1; Wees pro-actief, gewoonte 2; begin met het einddoel voor ogen, gewoonte 3; belangrijke zaken eerst, gewoonte 4; denk win-win, gewoonte 5; eerst begrijpen en den begrepen worden, gewoonte 6; creëer synergie en gewoonte 7; houdt de zaag scherp. 

In onze klas hangt ook de boom van de 7 gewoonten en we hebben samen een missie statuut geschreven. Daarin kun je lezen welke groep we willen zijn. Daarna hebben we met elkaar besproken wat we dan moeten doen om samen de groep te kunnen zijn die we voor ogen hebben.

The Leader in Me bij ons op school helpt iedereen om de leider van jezelf te worden of misschien wel te blijven. We leren actie te ondernemen in plaats van af te wachten, denken in oplossingen en zelf daarnaar op zoek te gaan, om voor onszelf duidelijk te hebben welke doelen we graag willen bereiken en hoe we de goede prioriteiten kunnen stellen. Daarbij denken we in de samenwerking met anderen win-win; we zoeken naar het voordeel voor iedereen. We leren om naar elkaar te luisteren en niet alleen te horen wat de ander zegt om vandaaruit goed samen te kunnen werken. En uiteindelijk bij dit alles goed voor onszelf te zorgen en in evenwicht te blijven.

Echt heel gaaf omdat het ons allemaal helpt een echte leider van onszelf te worden!!
We hebben een super leuke klas met blije kinderen en juffen.

Foto's volgen z.s.m.!