GROEP 6

Hallo allemaal. Wij zijn de leukste groep 6 van Enschede en omstreken. Dat is geen bluf hoor, maar echt waar. We hebben een gezellige klas, waar hard gewerkt wordt, maar waar we ook veel leuke dingen doen. 

Onze juf is juf Lida. Zij is er de hele week. Daarnaast is juf Kim in onze groep. Juf Kim werkt bij ons als onderwijsassistent, maar ze doet ook de Pabo (Pedagogische Academie Basisonderwijs). Zij studeert dit jaar af en haar LIO-stage doet ze in onze groep. Zij is namelijk leraar in opleiding en mag daarom zelfstandig aan ons les geven. Dat vinden we erg leuk, want juf Kim is een aardige juf!   

We werken op onze school volgens The Leader in Me. Dat betekent dat we allemaal werken aan en met de 7 gewoonten van Stephen Covey. Gewoonte 1; Wees pro-actief, gewoonte 2; begin met het einddoel voor ogen, gewoonte 3; belangrijke zaken eerst, gewoonte 4; denk win-win, gewoonte 5; eerst begrijpen en den begrepen worden, gewoonte 6; creëer synergie en gewoonte 7; houdt de zaag scherp. 

In onze klas hangt ook de boom van de 7 gewoonten en we hebben samen een missie statuut geschreven. Daarin kun je lezen welke groep we willen zijn. Daarna hebben we met elkaar besproken wat we dan moeten doen om samen de groep te kunnen zijn die we voor ogen hebben.

The Leader in Me bij ons op school helpt iedereen om de leider van jezelf te worden of misschien wel te blijven. We leren actie te ondernemen in plaats van af te wachten, denken in oplossingen en zelf daarnaar op zoek te gaan, om voor onszelf duidelijk te hebben welke doelen we graag willen bereiken en hoe we de goede prioriteiten kunnen stellen. Daarbij denken we in de samenwerking met anderen win-win; we zoeken naar het voordeel voor iedereen. We leren om naar elkaar te luisteren en niet alleen te horen wat de ander zegt om vandaaruit goed samen te kunnen werken. En uiteindelijk bij dit alles goed voor onszelf te zorgen en in evenwicht te blijven.

Echt heel gaaf omdat het ons allemaal helpt een echte leider van onszelf te worden!! 
Neem maar eens een kijkje in ons foto-album, daar heb je alvast een indruk. Binnenkort komen er zeker nog meer foto's bij!

Fijne dag en de groetjes van groep 6!